Онлайн дебат за управлението на здравеопазването по време на пандемия 

Дискусията, част от проекта "Най-добрите болници“, ще се излъчва на живо в Investor.bg днес от 14:15 ч.

18.11.2020 | 09:48 Редактор: Ивет Арабова
Онлайн дебат за управлението на здравеопазването по време на пандемия 

"Управление на здравеопазването по време на пандемия“ е темата на онлайн дебата, част от проекта "Най-добрите болници“, който ще се проведе днес, от 14:15 часа, на живо на Investor.bg и във Facebook страницата на медията. 

В дебата ще се включват адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация, Аркади Шарков, здравен икономист, Петко Панов, зам.-директор, икономически дейности, СБАЛАГ "Майчин дом“, д-р Цветелина Спиридонова, мениджър на МБАЛ "Хигия“ – Пазарджик, д-р Мила Петрова и Енчо Симеонов, старши адвокат в "Димитров, Петров и Ко.“.  Модератор на разговора ще бъде Румяна Тасева, главен редактор на здравния портал Puls.bg. 

Специалисти от различни сфери на здравеопазването ще дискутират как секторът се справя с нарастващия брой на пациенти с Ковид-19, дефицитът на медицински персонал и реконструкцията на материалната база. Сред акцентите в онлайн дебата ще са правата и отговорността, които имат пациентите по време на пандемия, както и медицинските иновации, които се случват в България, въпреки здравната криза.

Онлайн дебатът е част от проекта на Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА) "Най-добрите болници“. Националната класация "Най-добрите болници“ цели да отличи най-добрите лечебни заведения в България, с най-добрите услуги, специалисти и условия, в различните региони и медицински направления в страната. Поради динамичната и безпрецедентна обстановка, беше взето решение националната класация и наградите в рамките на "Най-добрите болници" да се отложат за догодина. 

В същото време организирането на дебата е поредна стъпка, с която проектът "Най-добрите болници" затвърждава социалния си ангажимент към предоставяне на трибуна за качествена дискусия в посока подобряване на системата на здравеопазване в страната. През 2019 година класацията спечели и приз за най-добър корпоративно-социален проект.

Информация за темите и участниците в дебата може да намерите на https://besthospitals.bg/. 

Онлайн дебатът "Управление на здравеопазването по време на пандемия“ се осъществява с подкрепата на "Байер“, B. Braun и адвокатско дружество "Димитров, Петров & Ko.“.

Институционални партньори са Български лекарски съюз и IQVIA. Медийни партньори на онлайн дебата са Investor.bg, Puls.bg, Dnes.bg и Bulgaria ON AIR. 
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
ЗАЩО ПО ГОЛЕМИ МАГАЗИНИ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ ЧЕСТО РАБОТИ САМО ЕДНА КАСА И НАТРУПВА ХОРА Сигнализирай за неуместен коментар