Болницата в Свищов остана без лекари и медицински сестри

Ковид отделението е с 15 легла, но няма кой да се грижи за пациентите

15.11.2020 | 15:35 Редактор: Ралица Братанова

Болницата в Свищов обяви бедствено положение. Лечебното заведение остана без лекари и медицински сестри за лечение на пациенти с коронавирус.

 Рано тази сутрин в болницата в Свищов идва кардиологът от Павликени д-р Красимира Петрова. По радиото и от близки разбира, че ситуацията в родния ѝ град е критична и за това решава да помогне в почивния си ден.

Утре сутрин обаче, д-р Петрова трябва да се върне в Ковид отделението в Павликени, за което отговаря. Така болницата в Свищов отново ще остане без лекар.

Към момента настанените пациенти с коронавирус в болницата са над 20, като 8 от тях в тежко състояние. От ръководството на болницата многократно отправяха апел за помощ. Днес управителят на лечебното заведение също се самоизолира заради симптоми на заболяването. Под карантина е и кметът на града, който беше единствен доброволец в Ковид отделението. 

Здравният министър увери, че ще вземе мерки за критичната ситуация в Свищов. А хората в града са притеснени заради липсата на медицински персонал.

Докато проблемът бъде решен, пациентите в Ковид отделението в Свищов ще разчитат на добрата воля на лекари като д-р Петрова, която е готова да се върне отново в следващия си почивен ден.

Тежка е ситуацията и в община Шумен. Капацитетът на болницата в града е запълнен.

"Предприели сме действия през следващата седмица да бъдат разкрити допълнителни легла на територията на държавната психиатрична болница и съответно разкриването на легла на територията на бившата белодробна болница“, каза здравният министър, който беше на посещение в града.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Боже и там каква е мъка...и кмета помагаше...и доброволци също...няма ли организация да препращат екипи от един град в друг...айде организирайте се бре хора... Сигнализирай за неуместен коментар