Борисов от Пловдив: Защо е тоя зор да паникьосваме хората и да затваряме

Премиерът посети заедно с министърът на икономиката комбината за цветни метали в града

13.11.2020 | 18:05 Редактор: Радостина Димитрова

Премиерът отново се качи на джипа си. Този път обаче не инспектира магистрали, а комбината за цветни метали в Пловдив и готовността за откриване на ковид болница в града. Борисов се похвали и с четвърти отрицателен тест, след като се излекува от коронавируса.

Заедно с премиера в джипа днес беше министърът на икономиката Лъчезар Борисов и директорът на комбината за цветни метали в Пловдив, който отчете инвестициите в завода за близо 260 милиона лева. 

"Цветните метали за в бъдеще ще са необходими за всички нови технологии, без тях не може. Затова толкова ни е важна тази инвестиция.  Днеска ми е трети-четвърти отрицателен тест и му се радвам", каза Борисов.

Министърът на икономиката връчи сертификат на представител на завода и обяви, че държавата ще помогне с изграждане на инфраструктура към предприятието. От своя страна премиерът се похвали с анализа на Международния валутен фонд. 

В същото време обаче производството в България продължава да нараства за пети пореден месец при това с най-добро темпо от юни насам, отчита "Евростат". 

"Под вещото ръководство на правителството, благодарение на такива като вас, иновативни, работещи, мислещи, само България върви добре. И ако се стегнем, не се плашим. Нашите герои доктори лекуват, по 1000 души вече връщаме на работа. Всички сме минали вече Ковида. Защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме? Нужно ли е да затворим? Напротив", заяви Бойко Борисов.

Обиколката на премиера продължи към болница в Пловдив, където от 31-ви е настанен за лечение кметът Здравко Димитров.

Борисов попита и докъде е стигнало превръщането на общинската болница "Св. Мина" в ковид болница. 

"Днеска ще има. Идват хората. До час ще реагират. Никой не е имал съмнения, че ще има", отговори му кметът Димитров.

И още – премиерът увери, че веднага щом бъде готова ваксината за Ковид-19, България ще разполага с нея.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Зоран Заев
преди 3 години
Абе набор, ке те молам да ни пуснеш у европата Сигнализирай за неуместен коментар