Студенти стават преподаватели заради многото карантинирани учители

В Плевен всички ученици от 5 до 12 клас минават на дистанционно обучение

13.11.2020 | 18:20 Редактор: Ивет Арабова

В Плевен всички ученици от 5 до 12 клас минават на онлайн обучение от понеделник за седмица. Това реши на заседание Областният оперативен щаб заради увеличаване броя на заразените.

Във Велико Търново студенти по педагогика стават преподаватели, поради заради многото карантинирани учители в областта.

23-годишният Преслав Николаев тренира от дете – карате, баскетбол, фитнес. В момента учи "Педагогика на физическото възпитание" във Великотърновския университет. От месец преподава по специалността си във едно от великотърновските училища.

"Работя с децата от 5 клас, както и от 9 до 12. Не мога да се оплача от дисциплината на децата, като цяло всички деца са добри, притежават енергия в излишък, което представлява голямо предизвикателство за мен като учител", споделя Преслав.

Третокурсничката Мария Банова от Ямбол учи "Начална училищна педагогика с английски език”. Преподава във втори и четвърти клас. 

"Занимавам се по български език, по математика, човек и общество, човек и природа, изобразително изкуство", разказва Мария.

За студентите работата с деца е удоволствие и призвание. 

"Аз винаги съм искала да бъда учител и се радвам, че това е моят избор”, категорична е Мария. 

В момента в училището преподават двама студенти, но при нужда се включват и други техни колеги. В училището има един карантиниран учител и четирима ученици. Гимназистите продължават да учат в електронна форма на обучение. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК