Неясната стратегия за образователния процес прегаряла учителите

Преподавателите настоявали за дистанционно обучение за кратък период

12.11.2020 | 21:58 Редактор: Ралица Братанова

Расте напрежението между учители, родители и ученици заради пандемията. Докато по-голяма част от преподавателите настояват за дистанционно обучение и заплашват с оставки, ако бъдат върнати в клас, родители настояват образованието да продължи по традиционния начин.

"Не сме разделени. В началото на годината направихме предварителна подготовка, която и в момента оказва значение. Коментарът, който правим сега, е картина на сегашната ситуация, а тя е много по-различна и по-стресираща", коментира д-р Юлиян Петров от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в предаването "Денят ON AIR".

По думите му броят на заболелите и смъртните случаи влияят на психологията на целия народ и особено на учителите.

"Умората на учителите взе връх. Имаме много отсъстващи учители. Големият проблем е, че директорите не могат да направят организация. Обстановката е много трудна", заяви той.

Д-р Петров сподели, че според направена днес анкета 18 града смятат, че трябва да се премине в частично онлайн обучение за всички ученици, 14 града смятат, че само от 5 до 12 трябва се премине и само 3 града смятат, че трябва да се прилага диференцирания подход, който в момента се прилага.

Той е на мнение, че неясната стратегия какво ще бъде утре и как ще протече образователният процес прегаря учителите. 

"Трябва да има централно решение, което да е времево. По-голяма част от учителите очакват за кратък период да се мине през дистанционно обучение и след това с нови сили да започнем", категоричен бе д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК