fallback

Как се приемат "зелените коридори" за пазаруване при пенсионерите

Мярката оказва влияние и върху бизнеса

12.11.2020 | 19:35 Автор: Юлия Христова

Спазва ли се заповедта на здравния министър, според която хората над 65 години могат да пазаруват само от 8 до 10 часа сутринта?

Стефка още вчера си е закупила необходимите лекарства, защото ѝ е трудно да смогне да напазарува в определените часове. 

"В никакъв случай не съм съгласна, защото просто не можем да успяваме. Болни сме, трудно подвижни сме, просто необмислени работи. И каква е ползата - никаква. Те просто ни обричат на гибел, да ви кажа. Възрастните хора не сме нужни", казва тя. 

В аптеките в този часови диапазон не се допускат лица под 65-годишна възраст.

"Получава се струпване на хора, за съжаление и недоволство. Тези, които трябва да изчакат повече или тези, които не са допуснати, за съжаление, има напрежение", допълва жената. 

Други пък одобряват мярката и казват: "Би следвало да определено време, за определен час за възрастни да си напазаруват и по-малко излизане, както ние в случая. По-малко да излизаме, да, приемам го". 

В хранителните магазини също е въведен пропускателен режим за часовете от 8:00 до 10:00. Мярката оказва влияние и върху бизнеса. 

Заповедта на Министерството на здравеопазването ще важи до края на месеца. В нея са предвидени и ограничителни мерки за училищата, заведенията и други.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback