Как се приемат "зелените коридори" за пазаруване при пенсионерите

Мярката оказва влияние и върху бизнеса

12.11.2020 | 19:35 Редактор: Юлия Христова

Спазва ли се заповедта на здравния министър, според която хората над 65 години могат да пазаруват само от 8 до 10 часа сутринта?

Стефка още вчера си е закупила необходимите лекарства, защото ѝ е трудно да смогне да напазарува в определените часове. 

"В никакъв случай не съм съгласна, защото просто не можем да успяваме. Болни сме, трудно подвижни сме, просто необмислени работи. И каква е ползата - никаква. Те просто ни обричат на гибел, да ви кажа. Възрастните хора не сме нужни", казва тя. 

В аптеките в този часови диапазон не се допускат лица под 65-годишна възраст.

"Получава се струпване на хора, за съжаление и недоволство. Тези, които трябва да изчакат повече или тези, които не са допуснати, за съжаление, има напрежение", допълва жената. 

Други пък одобряват мярката и казват: "Би следвало да определено време, за определен час за възрастни да си напазаруват и по-малко излизане, както ние в случая. По-малко да излизаме, да, приемам го". 

В хранителните магазини също е въведен пропускателен режим за часовете от 8:00 до 10:00. Мярката оказва влияние и върху бизнеса. 

Заповедта на Министерството на здравеопазването ще важи до края на месеца. В нея са предвидени и ограничителни мерки за училищата, заведенията и други.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
?
преди 3 години
В аптеката в нашия квартал са назначили на работа един *** от женски род, който в 15:00 часа вчера ми отказа достъп да закупя болкоуспокояващо при абсолютно празна аптека и вътре, и отвън, покани ме да заповядам след 16:30 часа. Отправих повторна молба да й подам точна сума през вратата и да ми подаде хапчетата, направи се, че не чува въобще. "Не народ, а ***...." Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
zakhavo
преди 3 години
Поредната недомислица.Изглежда всеки здравен министър трябва с нещо да се изцепи, та хората да видят, че и той "предлага мерки". Предишният предлагаше глоба от 5000 лева за неносене на маска на открито и предложи да се мери тевпературата на всяко дете при пристигането в детската градине с живачен (!) термометър.Този пък въвежда една не само ненужна, но и вредна, възрастова сегрегация на населението, с която затруднява както хората - и млади и стари - така и работещите в търговските обекти. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Иван Аст
преди 3 години
Абсолютна безмислица и ненужно!!!!!!!!!!!!!Да се премахне или поне да остане старото приоритетното!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар