Фандъкова: На първо място е животът на хората и да облекчим болниците

Преминаването на онлайн обучение на учениците не е добре, посочи тя

11.11.2020 | 11:56 Редактор: Юлия Христова

Гимназистите да продължат дистанционното обучение и след 12 ноември, планира Общинският щаб. Предложението ще бъде направено на предстоящото заседание, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. 

На първо място в момента са животът и здравето на хората и да може да облекчим болниците. Това каза градоначалникът на столицата по време на проверка на новооткрития Ковид кабинет пред столичната 11-та поликлиника. 

Тя допълни: "Пишат ми много учители и родители. Родителите са разделени, а учителите - единодушни. Преминаването на онлайн обучение на учениците не е добре, но е необходимо, за да се избегне струпването на хора. След това да започне поетапно връщане на учениците от гимназиалния етап, спрямо обстановката. Ще обсъдим и преминаването на онлайн обучение на учениците от 5 до 7 клас. Основен проблем в училищата в момента са учителите и здравословното им състояние".

Кметът на София допълни, че ще предложи на Оперативния щаб за борба за коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. 

"Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения", посочи тя.

1318 са болните от коронавирус днес в София. В болници са 1367 души. 139 от тях са на интензивно лечение.

Днес 3 поликлиники в столицата отварят свои Ковид кабинети -  пред 17-та и 12-та поликлиника, от утре пред 22-ра. Там пациенти със симптоми ще могат да бъдат преглеждани и тествани с бързи антигенни тестове. А следващата седмица вероятно ще има още 4 кабинета. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Johnny
преди 3 години
Не ви е срам, задето пропиляхте цяло лято със седенки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
До края на зимата трябва онлайн обучение Сигнализирай за неуместен коментар