"Сова Харис": 7 партии с реални шансове за парламента

Запазва се паритетът между ГЕРБ и БСП, Трифонов е трети

09.11.2020 | 14:13 Редактор: Тодор Петров

Седем партии са с реални шансове да влязат в следващия парламент. Това показва проучване на "Сова Харис", направено по поръчка на вестник "Труд" в периода 27 октомври - 3 ноември сред 1000 български граждани. 

Запазва се паритетът между двете водещи политически партии в страната - ГЕРБ и БСП. Въпреки че регистрира спад в подкрепата, трета политическа сила е "Има такъв народ" на Слави Трифонов. 

Водещите политици очаквано са президентът Радев и премиерът Борисов. На трето място общественото мнение поставя лидера на опозицията Корнелия Нинова. Следват лидерите на утвърждаващите се нови формации - Слави Трифонов и Мая Манолова. 

Въпреки че официално се позиционира извън политиката, почетният председател на ДПС Ахмед Доган продължава да тежи в политическото пространство. 

Почти половината от пълнолетните българи имат опасения за намаляване на доходите им или за загуба на работното място. В същото време около една трета от анкетираните смятат, че правителството на Бойко Борисов ще организира по-адекватен отговор на втората вълна на епидемията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
3 rate up comment rate down comment 3
Борил
преди 3 години
Мисля, че около разправията с Македония единствените, които не си правят дребни политически сметки са ВМРО. Ако не бяха те, ГЕРБ щяха да клекнат, а Македония е продукт на коминтерна (следователно БСП са бегали). Абсолютно и безусловно ВМРО ме спечелиха. Сигнализирай за неуместен коментар