Удължиха с 6 месеца валидността на личните карти и паспортите

За шофьорските книжки срокът е удължен със 7 месеца

09.11.2020 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Удължиха с 6 месеца валидността на личните карти и паспортите

С решение на парламента и изменение на параграф 10 от разпоредбите на Закона за мерките и действията по време на извънредното положени, срокът на валидност на личните карти и паспортите, който изтича в периода от 13.03.2020 г. до 31.01.2021 г., се удължава с 6 месеца.

За срока са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България, а в чужбина при условията на реципрочност. При желание/необходимост всеки гражданин  може да подаде заявление за нова лична карта и паспорт и преди изтичането на удължения срок, съобщиха от МВР.

Срокът на валидност на СУМПС, който изтича в периода от 13.03.2020 г. до 31.12.2020 г., се удължава със 7 месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответното свидетелство.

От МВР напомнят, че всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената "Български документи за самоличност" на територията на столицата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Поне да не се събират мого хора накуп Сигнализирай за неуместен коментар