Непълнолетен открадна кутия за дарения за малко момиченце във Враца

След няколко дни извършителят е заловен

06.11.2020 | 14:22 Редактор: Радостина Димитрова

Откраднаха дарителска кутия от хранителен магазин във Враца. Благодарение на записите от охранителните камери непълнолетният извършител е намерен.

Все още не е ясно каква е била сумата в кутията. Оказва се обаче, че това е петата задигната кутия от магазин в града, в която се събират средства за лечение на малката Цветозара.

Всичко се случва, когато в хранителния магазин на смяна била Мариана. След като видяла, че кутията за дарения я няма, веднага се обадила на работодателя си и на полицията.

"Очевидно съм отишла някъде до камера за стока или нещо друго и човекът се е възползвал от отсъствието ми. Явно са наблюдавали известно време, че има такава кутия и са я дръпнали", разказва Марияна.

Кутията за дарения е била поставена в магазина от около два, три месеца. Тъй като е непрозрачна, не може да се прецени каква сума е била събрана.

"Но може би човекът е решил, че има твърде много парички в тази кутия, след като е за дарения. Но това само един безскрупулен човек може да го направи", казва магазинерът.

Благодарение на охранителните камери в търговския обект, от МВР започват незабавна работа по случая.

Записът бе разпространен и в социалната мрежа. На него се вижда как младеж, излизайки от магазина, тича с откраднатата кутия. След няколко дни непълнолетният извършител е заловен.

Дарителската кампания за Цветозара от Враца тече от три години. За този период това е петата кутия, която бива открадната в различни обекти на града.

Малката Цветозара е само на 4 години с диагноза левостранна хемипареза, в следствие на множество кисти в главата.

"Проблемът е неврологичен и е много трудно възстановяването, макар и сега ходеща винаги има опасност от сколиоза, което е изкривяване на гръбнака. Трябва доста дълга рехабилитация в чужбина която е доста скъпа и непосилна за нашето семейство и затова сме принудени", коментира майката на момиченцето Галина Величкова.

А притесненията на Галина са, че търговските обекти ще започнат да отказват да приемат дарителски кутии, поради зачестилите кражби.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК