Славчо Атанасов: Воюваме с невидим враг, трябва да затегнем мерките

Някои смятаха, че вирусът е измислица в полза на управляващите, посочи депутатът

05.11.2020 | 21:19 Редактор: Юлия Христова

НФСБ настоява за свикване на коалиционен съвет заради здравната криза.

Ситуацията започва да излиза от контрол. Ние в момента се намираме във война, и то с невидим враг. Воюваме с враг, който средно на ден отнема по 60 човешки живота. Това каза депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов за "Денят ON AIR".

"В самата Америкa е същото, в Европа е същото. В началото не знаехме с какво се сблъскваме. Това, което завладя света, е много по-опасно, отколкото се очакваше", коментира той за Bulgaria ON AIR.

По думите му имало голяма съпротива срещу мерките от немалка част от хората, някои от тях дори си позволили да горят маски.

"В Англия бяха една от най-засегнатите страни, но бързо си пренастроиха часовниците. При всички случаи трябва да затегнем мерките. Става дума за старите мерки, например за пенсионерите, които са сред най-засегнатите групи", каза още Славчо Атанасов.

Според него това, което имаме в момента, са полумерки.

"Ковид не признава дали е 23:30 или 5:00 ч. сутринта. Някои смятаха, че вирусът е измислица в полза на управляващите. Вирусът вирее там, където има струпване на хора. Колкото и тъжно да е, културата ще бъде засегната сериозно, спортът и той", допълни Атанасов.

"Двамата ни най-могъщи мъже - президентът и премиерът, да стиснат ръце и колкото и да не се понасят, да тръгнат заедно срещу Ковид. Имаме много болни депутати от Ковид-19. Може би бюджетът ще бъде изтеглен за по-рано, защото не може държава без бюджет. Трябва да имаме мнозинство да го гласуваме", подчерта още депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
ухан 95
преди 3 години
Нямаш ли микроскоп бе хаймана? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Повярвайте в Бога и ще бъдете спасени! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
само Господ-Бог знае всичко видимо и невидимо! Само вярата ще ни спаси! Последен шанс! Сигнализирай за неуместен коментар