Създадоха фонд за деца на медици и учители, жертви на Ковид-19

Инициативата е на Проект #ЗаДоброто 

05.11.2020 | 15:03 Редактор: Тодор Петров
Създадоха фонд за деца на медици и учители, жертви на Ковид-19

Проект #ЗаДоброто създаде фонд за деца на медици и учители, жертви на епидемията Ковид-19. Целта на фонда е да осигури на децата стипендии в размер на 500 лв. месечно, докато навършат пълнолетие.  Дарителската кампанията започва днес и ще се осъществява чрез platformata.bg.

Първата стъпка на фонда е да набере 150 000 лева за първите стипендии. Сумата ще се променя във времето, според това колко деца имат нужда от помощ. Дарителските средства ще бъдат управлявани от Обществен съвет. Ще се разпределят по справедливи и ясни критерии, които ще бъдат публикувани във Facebook страницата, във Facebook групата, както и в медиите, съобщават от Проект #Задоброто.

Общественият съвет ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите. Кампанията започва заедно с Фондация BCause и с учителя Петър Велков, както и с подкрепата на организациите "Гората.бг", "Капачки за бъдеще", "На първа линия", на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК