Симов за отцепниците от БСП: Покупко-продажба за кворум на ГЕРБ

Депутатът е категоричен, че промени в здравеопазването трябва да има

05.11.2020 | 21:32 Редактор: Радостина Димитрова

Отцепниците от БСП отидоха да правят кворум на ГЕРБ, това беше покупко-продажба. Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Александър Симов.

"Стана ясно колко беше важна битката на Корнелия Нинова за прочистването на БСП. Това показва за тях, че е вярно всичко, което се е говорило. Лъснаха двойните стандарти. Битката на Нинова се увенча с успех", коментира Симов.

Депутатът увери, че в партията процес на отлив няма, дори са приели над 2200 нови членове.

"Винаги съм оценявал факта, че в БСП може да имаш критично мислене без последствия", отбеляза Александър Симов и добави, че от 3 години политическата група е била подложена на специална медийна операция, че "БСП се цепи по шевовете".

"Нашата задача е да влезем в кондиция за изборите, имаме какво да кажем на избирателите, чието доверие ще търсим отново", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"БСП през цялото време говорили срещу оперативния щаб, имали съмнения за коронакризата - не сме имали такива изявления", уточни Симов.

Относно здравеопазването и мерките за Ковид-19, той беше категоричен, че промени трябва да има.

"Здравната система не може да продължи по този начин, здравеопазването не трябва да бъде търговия, не трябва да бъде лукс. Трябва да се търси нов начин да се даде стойност на труда на лекарите и на лечението на пациентите", заяви Александър Симов и добави, че не е нормално в 21-ви век медиите да показват хора, които са върнати от болниците.

"Ще участваме в дебатите, но няма да подкрепим бюджета", коментира депутатът от БСП относно приемането на Бюджет 2021.

Той сподели и че очаква доста по-висока избирателна активност на следващите парламентарни избори. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК