Money.bg - 7.11.2020 - Пълен запис

05.11.2020 | 18:53 Редактор: Таня Харизанова

Ако има актив, чиято цена интересува голяма част от българите, то това са жилищата. И това е съвсем нормално с оглед на факта, че огромна част от населението живее в собствен имот, чиято стойност би искал да знае дали пада или се покачва. Ето защо екипът на предаването се срещна с изпълнителния директор на една от големите агенции за имоти у нас, а разговорът ще ви даде точната моментна картина за пазара на имоти.

Въпреки кризата, пазарът на жилищни имоти в София и страната изглежда остава сравнително незасегнат. Наблюдава се една стабилност, както по отношение на цените, така и по отношение на обема сключени сделки от началото на годината. Това са думи на Люба Атанасова, изпълнителен директор на “Имотека“, пред камерата на предаването „Money. bg” .

Оставили сме място и за една друга важна тема, свързана с личното богатство, а именно – ще си говорим за финансовите продукти, които могат да осигурят по-богати старини. В предаването „Money. bg” обръщаме голямо внимание на темата за пенсиониране. И това не е никак случайно. Една от целите на медията ни винаги е била да помогнем на вас, нашите зрители и читатели, да откриете собствен път към по-добро финансово състояние, включително и за пенсионирането си. В студиото е финансовият експерт доц. Станислав Димитров, от когото ще получите ценни съвети за по-богато финансово бъдеще. Станислав Димитров е ръководител катедра "Финанси" във ВУЗФ и изпълнителен директор на животозастрахователна компания "Съгласие". Гледайте, ще научите важни неща за спокойните старини.

Освен за имотите под формата на актив, ще си говорим и за имотите под формата на бройка. Да, ще броим имотите и не само тях, защото на гости в студиото ще ни бъде човекът, който отговаря за преброяването на населението през 2021-а. С нея ще обсъдим как ще протече то, колко преброители се търсят още и как можете да станете такива.

7 364 570 души. Толкова голямо е било населението на България към 1 февруари 2011 година. Тогава е проведено последното преброяване в страната, а следващото ще бъде след само няколко месеца. Как ще протече то, какви резултати можем да очакваме, колко преброители се търсят още и как можете да станете такива. Коментираме в студиото на „Money. Bg” с Магдалена Костова, която е директор на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ.

Няма как да не обърнем внимание и на една тема, която вероятно изглежда доста абстрактна за мнозина от вас, но на практика засяга живота на всички. Става дума за държавния бюджет и разходите, които планира. Скоро предстои той да бъде приет, а според мнозина експерти заложените разходи са опасно високи. Защо? Ще научим от финансовия експерт на „Money. Bg” Петър Илиев.