Предоставянето на споделени услуги в България се превръща в индустрия

Георги Менев и Ивайло Бъчваров от "БИК сървисис София" с коментар в предаването "Директно"

04.11.2020 | 15:35 Редактор: Ралица Братанова

От март пазарът на работна ръка се промени, промениха се и намеренията на инвеститорите. Една част от тях намериха възможност именно в кризата да вложат пари за успешни модели.

"Организацията, в която ние работим, беше създадена в началото на 2020 г. Първите служители бяха назначени през януари, след което последва интензивно наемане на хора. Първоначалните планове бяха през средата на март да осъществим първите посещения на място и да започнем да прехвърляме редица процеси на българска територия", посочи Георги Менев, управител на "БИК сървисис София" в предаването "Директно".

Той допълни, че именно този проект съвпада с появата на първата вълна от коронавирус, в резултат на което "БИК сървисис" става може би първата компания, която започва трансфериране на процеси изцяло използвайки онлайн технологии. А през 2020 г. преминава на хибриден режим.

Според Ивайло Бъчваров, който е Senior Manager Human Resources в компанията, интервютата на живо остават важен фактор в търсенето на кадри.

"Доста трудно е в дистанционната връзка да бъдат уловени нюансите в тона на речта, в жестовете, в мимиката. От друга страна, когато кандидатът за работа посети компанията има възможност да усети мястото и хората, с които ще работи", коментира той.

Менев посочи, че икономическата стабилност, наличието на добре обучен персонал, който може да предоставя услуги и това, че в България предоставянето на споделени услуги се превръща в индустрия, са причините поради които "БИК сървисис" избира София за своя Център за споделени услуги.

"Обслужваме основни процеси от София, като най-голямата част са всички финансови процеси в Европа. Втората голяма част - това е обслужването на клиенти, взимането на заявки, също така рекламации. В момента сме в процес на разширяване на нашата дейност и в областна на човешките ресурси и снабдяването", допълни управителят на "БИК сървисис София".

Ивайло Бъчваров посочи, че в условията на пандемията мотивираща работна среда се създава, като си част от предизвикателен и интересен проект, в който да можеш да стъпиш на това, което вече знаеш и да има неща, които да учиш и да го правиш с професионалисти.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК