Има ли разделение между протестиращите?

Въпреки че от Отровното трио обявиха край демонстрациите продължават

03.11.2020 | 19:24 Редактор: Ралица Братанова

Протест с искане на оставката на правителството, но организиран от инициативата “Системата ни убива” се проведе и тази вечер в столицата. Някои от протестиращите се опитаха да спрат и движението по бул. “Цар Освободител”, но безуспешно.

През почивните дни от Отровното трио обявиха, че преустановяват ежедневните протести заради пандемията. Майките от "Системата ни убива" обявиха, че запазват палатковия си лагер пред парламента и продължават протеста. 

След като неформалните водачи на протестите от Отровното трио обявиха, че слагат край на ежедневните демонстрации започнаха и въпросителните – а именно разделиха ли се недоволните граждани. 

Въпреки обявения край снощи в Триъгълника на властта отново имаше протест, а мненията на недоволните граждани – противоречиви. 

От Отровното трио обаче са категорични, че край на протестите няма, а решението за посещаването на им да ограничат събиранията е провокирано и от самите граждани.

От Отровното трио са категорични, че въпреки това протестите им ще продължават и ще са ежеседмични. А за разединение между хората не може да се говори, защото на площада идвали хора единствено по собствено желание. 

Според политолога Първан Симеонов обаче това развитие на протестите било очаквано още от самото начало. А причината за очевидното разделение се криела в предстоящите избори.

Hедоволните граждани обаче са категорични, че протестите ще продължат без значение дали имат изявен лидер или не. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК