Д-р Тончев - депутатът, който редува парламента с битката с Ковид-19

Заболяването протича под много различни форми, заяви той

30.10.2020 | 20:40 Редактор: Радостина Димитрова

Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в Разлог, където е бил началник на отделение преди да влезе в парламента. 

Доктор Емил Тончев се включва още при първата вълна от Ковид-19. И всеки ден, когато не е в парламента, той е в отделението по образна диагностика.

"Има съществена разлика от работата на отделението преди. Първо, по-големият брой пациенти със сходни оплаквания, по-големият брой образни диагностики, и за жалост по-големият брой изследвания с двойни бронхопневмонии. На денонощен режим на работа сме и ние. Звено на първа линия, което се занима с диагностика на пациентите с Ковид-19", разказа депутатът от ГЕРБ.

Със загриженост споделя, че Ковид отделението в болницата е преминало своя капацитет, а лекарите са на предела на силите си.

"Колегите се справят геройски, друга дума не мога да кажа. Говорих с пулмолога на нашата болница - д-р Крънчева, която е на предела на силите си. От капацитет 40 легла за лечение на Ковид в момента имаме 50 пациенти. Капацитетът е свръхнапълнен. Легла ще се намерят, но за съжаление колегите са на предела на силите си, изнемогват", отбеляза д-р Емил Тончев. 

По наблюдения му заболяването протича под много различни форми. В някои случаи нанася тежки и дългосрочни вреди не само на белите дробове, но и на сърдечно съдовата система.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Ицо
преди 3 седмици
Голямо Браво Емо!!! Всички те уважават. Продължавай да лекуваш хората от целия регион. Те го заслужават и те боготворят. Бог за с теб и семейството ти!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Всеки трябва да даде своя дан за обществото...особено ако хората са ти гласували доверие.Браво на д-р Тончев. Сигнализирай за неуместен коментар