Баба Верче: Лекарката, която не се страхува от коронавируса

80-годишната стринка на Трайчко Трайков призовава хората да бъдат по-спокойни

28.10.2020 | 17:49 Редактор: Радостина Димитрова

80-годишна лекарка от Благоевград продължава да практикува професията си като физиотерапевт - годините не я спират, нито Ковид -19.

Постът на бившия министър на икономиката и настоящ кмет на район "Средец" Трайчо Трайков ни отведе в отделението по Физиотерапия на Многопрофилната болница в Благоевград. Там вече 45 години с малки прекъсвания работи неговата стринка - д-р Вера Донева.

"Моята стринка Верче е лекар в болницата в Благоевград. Питам я не я ли е страх насред "червената" зона, а тя се смее - ако всички ги е страх, кой ще работи. Преди няколко дни стринка Верче стана на 80 години, но казва, че ако си тръгне, и отделението си отива", разказва той.

Тя е любимият колега тук, от който се учат всички, а те ѝ дават щастие и любов.

"Работата ми носи удовлетворение, чувствам се по-пълноценна, персоналът е младежки, чувствам се добре и по-здравословно", казва  д-р Вера Донева.

Д-р Донева вече има своя рецепта за справяне с грипа и призовава хората да не се плашат, да бъдат по-спокойни, но да спазват всички мерки, които са необходими.

"Стресът е много опасен, защото всеки стрес просто срива имунната система, което е много важно при такива вирусни заболявания", смята тя. 

В деня на лекаря, 19 октомври, д-р Вера Донева е навършила 80 години. Освен здраве за нея и близките ѝ хора си е пожелала повече млади лекари да прекрачат прага на нейното отделение.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК