Непълнолетни в пловдивските молове - вече само с придружител

Следи се за носенето на маски, а в магазините се допускат определен брой хора

30.10.2020 | 14:13 Редактор: Юлия Христова

Вторият по големина град - Пловдив, влезе в "червената" зона на заразата. 268 души са новозаразените за последното денонощие. 11 от тях са медици. В областта са в сила и нови мерки.

Заради нарастващия брой заболели в търговските центрове на територията на Пловдивска област от днес не се допускат непълнолетни лица без придружител.

"Засега нямаме такива нарушения. Общо взето децата са разбрани, с малки нарушения. На етажа за хранене също се спазват мерките. До шестима на маса”, казва охранителят Райна Рашкова. 

Мотивът за новата мярка е, че след спиране на учебните занятия, учениците се събират на големи групи в търговските центрове. В моловете са готови стриктно да спазват правилата. Защото се страхуват от повторно затваряне, което би довело до фалити на много магазини.

"Охраната следи за всички нарушения. Не са ни дали сигнал, че имаме някакви проблеми”, посочи управителят на търговски център Мария Кръстева. 

Следи се за носенето на маски, а в магазините се допускат определен брой хора.

Засега в Пловдив и областта няма да се въвежда вечерен час, но баровете ще работят до 23.30 с цел да не се превърнат в нерегламентирани дискотеки. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК