fallback

Нерегламентираните превози придобили застрашителни размери

"Това е сериозен проблем от години", каза Магдалена Милтенова

29.10.2020 | 21:45 Автор: Искра Ангелова

До 10 години затвор за превоз на пътници без лиценз. Моторното превозно средство, с което са извършвани нелегалните превози, ще се отнема в полза на държавата.

"Това е добро и дълго чакано решение. Още преди 10 години, когато започнаха този вид нерегламентирани превози. За съжаление, в годините те се разраснаха до застрашителни размери. Това, което се случи във вчерашния ден е завършек на нашата дългогодишна битка. Тя цели да защитим икономиката и хората, които работят на светло", каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова за "Денят ON AIR".

И подчерта, че всеки, който пътува със свои приятели и колеги, решавайки да си поделят разходите за пътуване - нямат причина да се притесняват.

"Говорим за дейност, която се извършва по занятие и генерира приходи. Има изключително много превози, които извършват пътуването на цената на билета, което е сериозен проблем. В последните години се е свил повече от половината. Ако преди 10 години е имало 3000 регистрирани фирми, в момента 1500 са тези, които имат лиценз", коментира още Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея взетото решение е навременно.

"Във време, в което държавата се опитва да спаси автобусния бранш, отделя 30 млн. от хазната и евросредства, не можем да си позволим тези средства да изтичат в нерегламентираните превози. Ситуацията е изключително тежка. И на фона на разрастващата се вълна в момента, ние няма как да се справим, ако не се вземат мерки, при които превозвачите сами да генерират своите приходи, за да посрещат своите разходи", категорична е Магдалена Милтенова.

Тя допълни, че никой не може да прогнозира какви щети ще нанесе настъпващата криза.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback