Нерегламентираните превози придобили застрашителни размери

"Това е сериозен проблем от години", каза Магдалена Милтенова

29.10.2020 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова

До 10 години затвор за превоз на пътници без лиценз. Моторното превозно средство, с което са извършвани нелегалните превози, ще се отнема в полза на държавата.

"Това е добро и дълго чакано решение. Още преди 10 години, когато започнаха този вид нерегламентирани превози. За съжаление, в годините те се разраснаха до застрашителни размери. Това, което се случи във вчерашния ден е завършек на нашата дългогодишна битка. Тя цели да защитим икономиката и хората, които работят на светло", каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова за "Денят ON AIR".

И подчерта, че всеки, който пътува със свои приятели и колеги, решавайки да си поделят разходите за пътуване - нямат причина да се притесняват.

"Говорим за дейност, която се извършва по занятие и генерира приходи. Има изключително много превози, които извършват пътуването на цената на билета, което е сериозен проблем. В последните години се е свил повече от половината. Ако преди 10 години е имало 3000 регистрирани фирми, в момента 1500 са тези, които имат лиценз", коментира още Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея взетото решение е навременно.

"Във време, в което държавата се опитва да спаси автобусния бранш, отделя 30 млн. от хазната и евросредства, не можем да си позволим тези средства да изтичат в нерегламентираните превози. Ситуацията е изключително тежка. И на фона на разрастващата се вълна в момента, ние няма как да се справим, ако не се вземат мерки, при които превозвачите сами да генерират своите приходи, за да посрещат своите разходи", категорична е Магдалена Милтенова.

Тя допълни, че никой не може да прогнозира какви щети ще нанесе настъпващата криза.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК