Кралев: Мерките са ефективни, време за мъже е

Имам забележки към феновете на някои отбори, посочи спортният министър

27.10.2020 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Кралев: Мерките са ефективни, време за мъже е

"В момента се намираме в един пик на пандемията от коронавирус. Решенията, свързани с налагане и разширяване на противоепидемичните мерки, зависят изцяло от здравните власти и ние ще се съобразим с тях", заяви спортният министър Красен Кралев в Русе.

Според него в повечето случаи спортистите са абсолютно дисциплинирани и спазват всички мерки. 

"От страна на публиката имам известни забележки към феновете на някои от футболните отбори. Всички останали зрители са дисциплинирани. Ние наблюдаваме и следим процесите, така че в критичен момент ще реагираме, ако трябва. Никой не трябва да се сърди, просто такива са реалностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички любители на спорта", допълни Кралев.

Министър Кралев коментира и съвместната работата на ММС и Министерството на здравеопазването. 

"И двамата здравни министри се справиха отлично в тази ситуация. В началото на пандемията отговорността се падна на Кирил Ананиев и той се справи изключително добре. В момента впечатленията ми от министър Ангелов също са отлични. Тук е време за мъже, които да носят отговорност, които да взимат решения. Смятам, че и двамата са достойни министри и се справят изключително адекватно в тази ситуация. Предстоят тежки месеци, но се надявам да  излезем добре от ситуацията", заяви Кралев.

Той допълни, че България е една от няколкото европейски държави, в които има детайлно разработени протоколи за провеждане на международни състезания, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. 

"Възхищавам се на начина, по който работят лекарите на първа линия. Трябва да им помагаме по всякакъв начин, обществото трябва да е зад тях, защото само те ни останаха в битката с коронавируса. Виждате, че и ние като правителство правим всичко възможно да ги подкрепим, защото това са хората, които ще се справят с пандемията. Мерките, които взима правителството, са точни и ефективни. Ако сме отговорни и ги спазваме, заболяването ще се ограничи – това е единственият начин", каза още министър Кралев.

Снимка: ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК