Камион падна от Аспаруховия мост, загина 45-годишният му шофьор

Не са ясни причините за тежкия инцидент

22.10.2020 | 15:14 Редактор: Радостина Димитрова

Камион падна от Аспаруховия мост във Варна около 14:15 часа този следобед. Инцидентът е станал в платното за движение в посока Бургас.

На място е починал 45-годишният шофьор. Камионът се преобръща през мантинелата и пада на сухата част под моста.

Спешният екип, пристигнал на място, е констатирал смъртта на шофьора. Не са ясни причините за тежкия инцидент.

Камионът се преобръща през мантинелата и полита от 30 метра височина, преди да се разбие под моста.  Един от свидетелите разказва: Цветан Михайлов озвучен – Косьо цитат камион "Карах в непосредствена близост до камиона. Двата камиона на моста караха един зад друг, а ние бяхме третата кола. Движехме се точно с 50 км/час и започнахме изпреварване. И в момента, когато влязохме в лявата лента, нещо изхвърча с много голяма сила изпод кабинката на шофьора. Спука дясна предна гума и камионът моментално мина през мантинелата. Звъннах на 112. Но в тази ситуация няма какво да се направи, за съжаление", разказва един от свидетелите на инцидента.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики това е поредната трагедия на пътен участък със стари мантинели, но мерки не се предприемат.

Вижте повече по темата в репортажа Даяна Георгиева.

Снимка: Иван Кънчев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Много нелепа ситуация...мантинелата ли е виновна камиона ли...но човека си е загинал и това си е...Бог да го прости човека нищо не е могъл да нарави... Сигнализирай за неуместен коментар