Няколко важни стъпки при избора на кредит

Как да намерите най-изгодния и най-подходящия за определения случай кредит

22.10.2020 | 12:35 Редактор: Тодор Петров
Няколко важни стъпки при избора на кредит

Откъде е по-добре да получим кредит? Вероятно много хора си задават този въпрос, когато се случи така, че поради някаква причина им са необходими повече средства, отколкото в момента разполагат. Ето защо ще разгледаме правилния алгоритъм за намиране на най-изгодния и най-подходящия за определения случай кредит.

Определяне на целта, за която вземате кредита

Това може да бъде покупка на недвижими имоти, скъпи стоки, автомобили, пътуване в чужбина, организиране на сватбено тържество и така до безкрайност – причини винаги могат да се намерят, като повечето от тях са неотложни. 

Определяне размера на заема

Обмислете много добре размера на заема, защото това е от съществено значение за неговата правилна употреба. В повечето случаи хората постъпват доста безотговорно, като надвишават многократно сумата, която наистина им е необходима. Това няма да доведе до нищо добро.

Избор на срока, за който се тегли кредитът

Колкото по-дълго планирате да изплащате кредит на банката, толкова по-голяма е вероятността вашето заявление да бъде одобрено. Има и други ползи, например по-малко натоварване на месечните плащания. Но пък в този случай ще платите по-големи лихви. Срокът на кредита може да бъде различен – месеци или години. 

Възможност за сравнение на различни заеми

Статистиката също така сочи, че когато е възможно да се сравнят кредитите, клиентите са по-склонни да сключат договор за кредит. Преди да подпишете с която и да било кредитна институция, първо прочетете отзивите на клиентите ѝ – така със сигурност ще изберете правилния партньор, чиито условия по кредит напълно отговарят на вашите предпочитания. 

Посещенията на институции на избрани банкови организации или на техните официални уебсайтове са от голяма полза. Може да се срещнете и поговорите с мениджърите, да им задавате въпроси или да прочетете важни данни, публикувани в уебсайтовете на кредитната институция. 

Наличие на кредитен калкулатор

Чрез него можете да определите сумата, която ще трябва да плащате месечно. Такъв калкулатор вече е много популярен и е много полезен. Когато избирате от къде да теглите кредит, предпочитайте тези институции, които осигуряват такъв нагледен инструмент за различните срокове и лихви, които ще дължите за конкретни суми.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години