Милен Цветков не е имал шанс да оцелее след толкова силен удар

Пред съда Кристиан Николов отрича да е употребявал наркотици

19.10.2020 | 21:18 Редактор: Искра Ангелова

Навършват се шест месеца от жестоката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков. Предстои обвиняемият за причиняването на смъртта Кристиан Николов да се изправи пред съда.

22-годишният шофьор промени няколко пъти своите показания, но експертите са категорични - ударът е бил толкова силен, че Милен Цветков не е имал никакъв шанс да оцелее.

Привечер на Великден - 19 април, "Ауди" Q7, управлявано от 22- годишния Кристиан Николов, се забива с 99 километра в час в автомобила на журналиста Милен Цветков, който изчаква на червен светофар. 

В кръвта на младия шофьор има коктейл от наркотици и алкохол. 6 месеца по-късно и след няколко експертизи, повечето факти са изяснени.

"Автомобилът, който е бил управляван от обвиняемия, се е движел със скорост 99 км/ч,, тоест 2 пъти над разрешената. Второ - категорично показва, че автомобилът няма техническа неизправност. Без всякакво съмнение е, че причината за смъртта е пътно транспортното произшествие и без всякакво съмнение е, че автомобилът е управляван от обвиняемия", каза адвокатът на близките на Милен - Менко Менков.

Пред съда Кристиан отрича да е употребявал наркотици. Твърди, че секунди преди катастрофата, натиснал педала на газта, вместо спирачката.

"Обвиняемият отрича да е употребявал наркотици нито в деня на деянието, нито предходната вечер. И твърди че е пил "Йегермайстер", изоставен в една чашка и му се замаела главата. Легнал и станал, и тръгнал да кара колата. И няма как да се твърди, че с приемането на един диджестив - 20,30 мл., може да се случат такива неща", допълни Менков.

Журналистът Мартин Карбовски, който е близък приятел на Милен Цветков, смята, че съдът работи мудно, а в конкретния случай времето е ценно. 

"Всеки един адвокат започва да прави - да го наречем "въртели" и колкото повече време има за това, и колкото повече съдебната система осигурява такова време, общественото мнение, то е такова навсякъде – забравя. Аз не се сещам за друга държава, където правораздаването е толкова бавно и то не е само за мен, а е за цялата страна. Това, което битува в общественото пространство, се доказва и чрез Милен - който има пари, ще бави докато му олекне присъдата", каза Карбовски.

Големият въпрос сега остава дали трагедията ще се разглежда като умишлен инцидент или като нещастен случай. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Кочо
преди 3 години
За да пишете това, значи всъщност е имал шанс,а може и да е доубит Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Костадинов
преди 3 години
За жалост това е Българската правораздавателна система. Това *** отдава трябваше да бъде булка в затвора. Гешев също. Сигнализирай за неуместен коментар