Министър Ангелов: Има достатъчно легла за болни от Ковид-19 в Благоевградско

Той увери, че бюджетът на НЗОК за следващата година ще бъде увеличен

19.10.2020 | 18:54 Редактор: Ивет Арабова

Няма притеснения относно легловата база за пациенти с Ковид-19 в болниците на територията на благоевградска област. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той посети днес здравните заведения в Сандански , Разлог, Гоце Делчев и Благоевград. 

Причината за визитата на министър Ангелов е усложнената обстановка с Ковид-19 в областта.

"Няма място за притеснение по отношение на липса на легла в Сандански и Петрич. Леглата са достатъчни, в момента са заети 49, имаме готовност за разкритие до 66 и при необходимост да бъдат разкрити още 28. С това мислим, че ще се обезпечат нуждите на населението в тази област", подчерта здравният министър.

Единствените притеснения засега са насочени към здравето на медиците. "Имаме притеснения за силата на българските медици и сестри, които 6 месеца са опаковани в костюми и дават всичко от себе си в тази битка. Затова ще бъдем плътно до тях, ако трябва ще влезнем в заведенията, за да помагаме, няма да спрем да бъдем лекари", добави министър Ангелов.

Той увери, че бюджетът на Здравната каса за следващата година ще бъде увеличен. След приключване на обиколката здравният министър ще участва и в заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка(Архив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК