Конференцията "Образование и бизнес“ разкрива водещите иновации и конспирации 

Онлайн събитието ще се излъчи на 20 октомври, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR  

19.10.2020 | 17:05 Редактор: Ивет Арабова
Конференцията

В условията на пандемия, вълната от новости във всички сфери се разраства с още по-бързи темпове и даде поле за зараждане на различни конспиративни теории – за Ковид-19, въвеждането на 5G, опазването на данните и дори бъдещето на Европейския съюз.

В това безкрайно море от информация и разнопосочни теории, конференцията на Bulgaria ON AIR "Образование и бизнес: Иновации vs. конспирации“ ще отговори на въпроса дали е достатъчно да знаем много, за да научим истината.                    

Заради разпространението на коронавируса, тази година 11-тото издание на конференцията "Образование и бизнес“ ще се проведе онлайн. Тя ще се излъчи на 20 октомври, от 19:30 часа в ефира на Bulgaria ON AIR  и Bloomberg TV Bulgaria, както и на сайтовете Bgonair.bg, Bloombergtv.bg, Investor.bg, Dnes.bg. 

Онлайн изданието на "Образование и бизнес: Иновации vs. конспирации” ще търси отговори на въпросите, свързани с бъдещето на човечеството, образованието и бизнеса в условията на навлизането на изкуствения интелект. 

Проф. Христо Пимпирев ще разясни защо според него полярните региони са бъдещето на човечеството. За банката на новото поколение ще говори Стефан Григоров, директор дирекция "Стратегия, трансформация и иновации“ в ОББ. Каквото и да е бъдещето, едно е ясно – то ще се нуждае от креативни личности. Как да си създадем, ще отговори Мая Калчева, маркетинг мениджър на Neterra. 

Пандемията оказа сериозна промяна и върху образованието както у нас, така и по целия свят. Как новата реалност промени обучението и какво още да очакваме от дигиталната революция в образованието ще коментират Елена Немцова, президент на Частно училище "ЕСПА“, Илия Кардашлиев, финансов директор на Американския университет в България, и Владимир Кръстев, изпълнителен директор на издателство Просвета Либри. 

Онлайн конференцията "Образование и бизнес: Иновации vs. конспирации” ще се фокусира и върху ролята на изкуствения интелект в бизнеса, опазването на данни и суперкомпютрите. Гости в студиото ще бъдат проф. Силвия Илиева, директор на Gate Institute, и проф. Леандър Литов. Къде са пресечните точки между академиите и бизнеса ще очертае проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Генерални партньори на "Образование и бизнес: Иновации vs. конспирации“ са ОББ и частно училище "ЕСПА“. Специални партньори са A1, Висше училище по телекомуникации и пощи и Американския университет в България. 11-тото издание на конференцията се провежда с подкрепата на  Gate Institute и Neterra Telecommunications. 

Медийни партньори са BBC Знание, ManagerNews, EspressoNews, АзЧета, News.bg. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК