100 дни на протести: Каква е равносметката?

Според Арман Бабикян от Отровното трио още в началото на протестите Бойко Борисов избрал себе си пред партия ГЕРБ

16.10.2020 | 19:32 Редактор: Георги Камарашев

100 дни или 2400 часа протести срещу кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

Началото беше поставено край резиденцията на Ахмед Доган в парка Росенец, където акостира гумената лодка на Христо Иванов и Иво Мирчев от "Да, България". Стигна се до арести, последвани от остър спор между институциите – кой командва Националната служба за охрана? 

5 Велики народни въстания, 4 министерски оставки, протести в десетки градове по света и у нас, стотици ранени и задържани. Такава е равносметката за последните 100 дни гражданско недоволство. 

Според Арман Бабикян от т.нар Отровно трио още в началото на протестите Бойко Борисов избрал себе си пред партия ГЕРБ.

Журналистът от агенция ПИК Ива Николова се превърна в мишена по време на един от протестите. Днес тя твърди, че протестиращите, организирани от Отровното трио, защитават корпоративни интереси. 

Кой финансира протестите? И наднича ли зад главните действащи лица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков? Този въпрос търси своя справедлив отговор от Ден 1.

Протестиращите са категорични в едно – демонстрациите ще продължат до постигането на целите. Вероятността това да стане преди редовните парламентарни избори на 28 март обаче изглежда все по-малка.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
Поп Кръстю
преди 3 години
Народа иска промяна която тази власт не може да направи.Много администрации много депутати за една малка по население държава.Купуват самолети които никой неги купува защото са 40 годишни.Другите държави купуват F 35 за 80 милиона долара бройка.Платихме 2 милиарда за вятъра.И още искат да купуват.Медицината в България сведена до минимум златото се изнася на безценица.Увеличиха пенсиите социалната щесе получава над 70 годишни граждани.Във Европа никаде няма тия закони.А България била в Е Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 1
Сашо
преди 3 години
Така и не разбрах това протести ли са или просто разходки с колела, кучета и детски колички.Къде са синдикатите, интелигенцията, пенсионерите, феновете.... Студентите се сетиха на стотния ден и пак са нищожно количество.С такива протести Бойко ще си стои на власт докато сам не се откаже или докато някой не го застреля. И един нормален протест не можем да направим. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 2
Благоев
преди 3 години
Протестърите,които останаха са или богаташи с карбонови велосипеди за 3 хиляди лева, или полуолигофрени,които не знаят какво искат! Сигнализирай за неуместен коментар