Ирландска евродепутатка предизвика голям скандал в Поморие

Кметът на морския град обвини Клеър Дейли в конфликт на интереси

16.10.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров

100 дни антиправителствени протести у нас. За тази вечер организаторите готвят пето Велико народно въстание под прозорците на властта. 

Поканени са и четирима евродепутати. Сред тях е Клеър Дейли, която пристигна в Поморие. От няколко години ирландски граждани, закупили апартаменти в града, настояват за отделни партиди за ток. 

Визитата ѝ обаче започна със скандал. Кметът на Поморие поиска извинение, за това че е посочила морския град като пример за корупция в гласуваната резолюция за върховенството на закона в България. 
 
"Вие искате с политически цели да разрешите един частен спор , което е недопустимо за политик от висша класа като вас", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

Той обвини евродепутата в конфликт на интереси. 

"Г-жа Дейли да отговори има ли тя личен интерес в този комплекс. Има ли собственост или неин роднина", попита Алексиев.

"Нямам никакъв частен интерес за нищо в България, но съм тук , за да разреша тези проблеми, които са продължавали с години", отговори му Дейли. 

Недоволните ирландски граждани искат индивидуални партиди поради факта, че комплекса е строен през 2004 г. с централна инфраструктура и не може да бъде отделен технически. Кметът на Поморие е поискал от Клеър Дейли да бъде изчистено името на България в този частен спор, както и извинение в писмен вид. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК
 

1
3 rate up comment rate down comment 0
Хари
преди 9 месеца
Очевадно е, че не сте наясно какво е скандал. Ако има скандал в Поморие, то той е предизвикан от кмета на Поморие.Останалото е некадърна журналистическа есеистика. Goodbye. Сигнализирай за неуместен коментар