Караянчева остава на поста си след бурни дебати и нападки в НС

Искането на БСП и ДПС за нейната оставка не събра необходимите гласове

15.10.2020 | 13:32 Редактор: Ралица Братанова

Бурен и дълъг дебат в парламента за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Искането на опозицията за нейната оставка не успя да събере необходимите гласове. С 97 гласа "за" и 126 "против" тя запази поста си.

На висок тон депутатите обсъдиха оттеглянето на Цвета Караянчева от най-високия пост в парламента. За запазване на мястото на Караянчева в пленарната залата се обявиха категорично от управляващата коалиция.

Акцентът се измести и дебатите преминаха в нападки на личностна основа. Освен в залата, майките от "Системата ни убива" поискаха оставката на Караянчева и извън НС.

В крайна сметка опозицията не успя да осъществи искането си и така с гласовете на ГЕРБ, ОП и "Воля" Цвета Караянчева остава на поста председател на парламента.

След края на дебатите в 20-минутна реч Цвета Караянчева благодари на колегите си от ГЕРБ и опроверга критиките на опозицията.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Какви са тези глупости.. тези хора трябва да са пример на хората, да са носители на промяна, стабилност и развитие... но не - не са! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Оставането на поста си Цвета,ще продължи с простотиите,нещо добре дошло за опозицията. Сигнализирай за неуместен коментар