Проверяват скандалния случай с "възкръснал" в болница в Сливен

Новината съобщи министър Ангелов обяви пред Bulgaria ON AIR

15.10.2020 | 12:20 Редактор: Тодор Петров

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви пред Bulgaria ON AIR, че е назначена проверка в Сливен, където изпаднал в диабетна кома мъж беше откаран по погрешка направо в моргата на МБАЛ "Д-р Иван Селимнски". Тежко остава състоянието на 72-годишния мъж.

Руси е открит в дома си, след като не отговарял на повиквания по телефон, а имал час за лекар. Извикали полицаи, които разбили вратата, разказват съседи. Намират мъжа безжизнен в апартамента. 

Издават документ, че е починал. С него роднини вадят смъртен акт и се обаждат на траурна агенция да подготвят погребение.

"Ще започваме да го обличаме, в това време човекът премърда гълтача, премърдаха устните му, леко едната ръка и веднага се обаждам на съдебния лекар. Той казва: "Обади се веднага в Бърза помощ", обаждам се, отива полиция, отива Бърза помощ, вземат го и и човекът все още е жив", разказа служител в траурна агенция в града. 

72-годишният мъж в момента е в реанимацията на сливенската болница в тежка кома. Като преди това е бил 7 часа и половина обявен за мъртъв. 

Личният лекар на Руси не бил от Сливен, най-близките му роднини са извън България и в момента пътуват към родината, за да видят баща си.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е като от филм на ужасите. Как е възможно, защо? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Минувач
преди 3 години
Преписването по време на изпит вреди сериозно на вас и на другите около вас! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Загрижен гражданин
преди 3 години
Колко хора погребахте така *** необразован с медицински дипломи? Сигнализирай за неуместен коментар