Арменци събират средства за консумативи, предназначени за фронтовата линия

Според отец Храч Мурадян в конфликта участват терористични организации

12.10.2020 | 19:09 Редактор: Юлия Христова

Тази вечер се провежда мирно шествие на арменци, живеещи в България, през централните улици в София до сградата на Европейската комисия, където ще се внесе декларация с искания за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах. Протестът започна от Съдебната палата. В декларацията са заложени още 3 точки - сред тях и искане за санкции срещу Азербайджан и Турция. 

Арменската общност у нас се обедини в подкрепа на сънародниците си в размирния Нагорни карабах. Арменците в Пловдив организират благотворително събитие, а целта - да се съберат средства за медицински консумативи, които да бъдат изпратени на фронтовата линия. 

Според отец Храч Мурадян в конфликта участват терористични организации. 

"Всичко, което се случва в Нагорни Карабах мога да го определя с 1 дума - варварство. Това е втори геноцид над арменския народ. Най-тъжното е, че тази война не се води от 1 държава, а от нейните съюзници, сред които и терористични организации. А нашите братя и сестри, които се бият в Нагорни Карабах, се бият срещу терористи", казва той.

Въпреки всичко молитвитe на арменците у нас са за мир и по-малко жертви и от двете страни. Благотворителният базар започва в неделя от 11:00 часа в двора на арменската църква в Пловдив. 

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК