fallback

Участници в Софийския маратон събират средства за деца с двигателни затруднения

Над 2 700 души се включиха в тазгодишното издание

11.10.2020 | 15:05 Автор: Ралица Братанова

Над 2 700 участници са се записали за участие в 37-ия маратон на София, а вече имаме и първите финиширали, и то с рекорд. Трасето преминава през повечето исторически забележителности в центъра на София, а освен за наградата част от бегачите участват и с кауза. 

Идеята за бягането с кауза е на двама приятели - Денис и Валентин. Като бивш спортист Денис вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете.

Целта на инициативата е закупуване на пет колички за деца с двигателни затруднения, които да са достъпни в София, Пловдив, Варна и Бургас. 

"Сега идеята е след като успеем да съберем повече средства за повече колички, след това те да бъдат разположение на някакви комуникативни места в София, където ще могат родителите, които имат деца с увреждания, да ги наемат безплатно абсолютно за разходка в парка или за спорт", споделя той.

Бягането е само един от начините, по който може да бъде подкрепена инициативата. С помощ може да се включи всеки, който има желание. 

Вижте още в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

 

fallback
Още от България
fallback