Промени в движението в столицата заради традиционния Софийски маратон

В сила са и промени в маршрутите на много от линиите на градския транспорт

11.10.2020 | 11:25 Редактор: Ралица Братанова
Промени в движението в столицата заради традиционния Софийски маратон

Заради провеждането на традиционния Софийски маратон днес движението в централната градска и източната част на столицата ще бъде силно ограничено. До 19:00 часа са въведени редица ограничения за движението на автомобили. В сила са и промени в маршрутите на много от линиите на градския транспорт.

Трасето преминава през центъра на града в близост до повечето исторически забележителности, продължава по бул. "Владимир Вазов" до изхода на столицата на "Ботевградско шосе“ и обратно.

Стартът на едно от най-значимите масови спортни събития у нас  - "Маратон София“ беше даден в 9:30 часа на площад "Александър Батенберг“ пред Националната художествена галерия, пише БНР.

Обиколката на трасето тази година е 21 км и ще преминава през центъра на София, съобщи директорът на маратона Даниел Дуков и допълни:

"Бяга се по бул. "Мария Луиза“ до ул. "Козлодуй“. След това трасето се връща обратно към Съдебната палата или това е булевард "Витоша“ и улица "Алабин“. Спуска се през ул. "Гурко“, излиза се на ул. "Раковски“, от там минава през "Цар Освободител“ покрай Народното събрание, прави се ляв завой на Софийския университет към Паметника Левски, от там се  отива на булевард "Дондуков“, надясно до моста "Чавдар“ и след това се продължава по булевард "Владимир Вазов“ до изхода на София, до квартал "Враждебна“. Там се прави обратният завой, който връща обратно маратонците в центъра на града“.

Провеждането на спортната проява ще доведе и до промени в маршрутите на почти всички линии на обществения транспорт в столицата за периода от 4:30 часа до 16:00 часа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК