Напрежение пред БНТ: Протестиращи обградиха Андрей Новаков

Отровното трио обяви следващо Велико народно въстание на 16 октомври

09.10.2020 | 22:45 Редактор: Ивет Арабова

Напрежение и сблъсъци пред БНТ, обект на атаката е евродепутатът Андрей Новаков, който бе гост в "Панорама". Стигнало се е и до сблъсъци между полиция и протестиращи при опита да изведат Новаков от сградата на обществената телевизия. 

 В 93-тата вечер на антиправителствени протести, традиционното шествие вместо към Орлов мост отиде пред сградата на обществената телевизия, където в петък част от тях се опитват да задават въпроси на участниците в предаването "Панорама". 

Докато в студиото на предаването бяха евродепутатът от ГEРБ Андрей Новаков и народните представител Кристиан Вигенин и Йордан Цонев, протестиращите блокираха всички входове на телевизията.

На излизане протестиращите се опитаха да разговарят с Андрей Новаков, до диалог обаче не се стигна. . Полиция и жандармерия се опитаха да изведат евродепутата.

Кристиан Вигенин влезе в диалог с протестиращите и беше засипан с въпроси за левицата и дали въпросите на недоволните ще стигнат до парламентарната трибуна. След близо час въпроси и отговори, Вигенин бе пуснат да се прибере. 

Само депутатът от ДПС Йордан Цонев не бе засечен да излиза от сградата на БНТ, а протестиращите направиха и импровизирана барикада на булевард "Евлоги Георгиев". По-рано вечерта, от трибуната на площад "Независимост" от "Отровното трио" обявиха, че 5-тото Велико народно въстание ще е на 16 октомври, когато стават 100 дни от началото на протестите.

Снимка(Архив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бате ГОГО
преди 3 години
Пази боже сляпо да прогледа ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Андро, който "свива" всеки месец по 16-17-хиляди във "великия" европейски парламент говори по един начин,бай Марин който кюта с неговите 270 лв. на месец,говори някак неразбираемо за голямата публика.Не стигат парите за най належащите лекарства казва човечецът,затова се моля Господ да ме пази.И двамата с Андро са българи! Сигнализирай за неуместен коментар