АГ отделение в Бургас под карантина заради 3-ма лекари и 5 акушерки с Ковид-19

Служител с коронавирус има и в болницата в Русе

09.10.2020 | 19:33 Редактор: Ивет Арабова

Коронавирусът затвори няколко болнични отделения у нас. Под карантина е поставена акушеро-гинекологията в Бургас, хирургичното отделение в Сандански, служител с Kовид има и в болницата в Русе. Най-сериозна е ситуацията в АГ отделението на болница "Дева Мария” в Бургас. Целият персонал е под карантина, заразени с Ковид-19 са трима лекари, пет акушерки и един административен служител. От днес лечебното заведение преустанови прием и пренасочва спешните пациенти за останалите болници в Бургас. 

"Към този момент имаме 12 пациенти родилки, които са във възстановителния си период. Sлед като полежат от 3 до 5 дена в зависимост от това дали нормално раждане ,или секцио и отрицателен PCR тест, ще бъдат изписани", oбясни зам.-управителят по лечебната дейност д-р Христо Якимов.

Ковид има и в отделението по хирургия в "Югозападна болница“ в Сандански. То е затворено за нови пациенти заради заразен персонал. С положителни тестове за коронавирус са 6 медицински сестри, 1 общ медицински работник и 1 санитар. 

"Спешните случаи, нови спешни случаи хирургични се пренасочват към отделението в град Петрич, пациентите, които лежаха до вчера в отделението, една част са изписани, а друга част са пренасочени също за довършаване на лечението в хирургията в Петрич", отбеляза управителят на болницата в Сандански Илия Тонев.

Положителен тест за коронавирус е дал и санитар от АГ отделението на болница "Канев" в Русе. От местното РЗИ проучват контактните лица, все още там не е обявена карантина.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК