Депутатите се скараха заради приетата резолюция от Брюксел

БСП: Отношението на Европа към България вече не е същото 

09.10.2020 | 14:12 Редактор: Тодор Петров

Приетата снощи от Европейския парламент резолюция за България предизвика размяна на декларации от трибуната на Народното събрание.  Според ГЕРБ и "Обединени патриоти" критиките от страна на Брюксел са петна върху България, предизвикани от български евродепутати.

От БСП обявиха, че отношението на Европа към България вече не е същото и поискаха оставката на правителството. От ДПС не взеха отношение по въпроса с резолюцията.

"Българските граждани нямат доверие на този парламент, единствения лек е незабавна оставка на парламента", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не беше на заседанието, но от Велико Търново коментира, че резолюцията е политически акт, който се ползва от опозицията.  "Ще видите какво ще се случи другата седмица. Тук има двоен стандарт в тази резолюция, зашото няма забележките на нашите депутати. Моята оставка - мога винаги да дебатирам темата, ако съберат 80 подписа и ги внесат", обясни Караянчева.

Тома Биков от ГЕРБ скочи остро на БСП и ДПС за приетата резолюция и обяви, че благодарение на техни евродепутати е хвърлено петно върху България. От "Обединени патриоти" изразиха възмущение от заложени текстове в резолюцията, която налага приемането на Истанбулската конвенция. От ДПС и "Воля" запазиха мълчание в зала. Малко по-късно във Facebook профила си лидерът на "Воля" разкритикува приетата резолюцията.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК