Патриот: Резолюцията на ЕП вреди на идентичността ни

Красимир Богданов подчерта, че решенията на европейския орган са препоръчителни към момента

07.10.2020 | 21:57 Редактор: Георги Камарашев

"Това, което беше поднесено в Европейския парламент, определено не може да ни радва като българи. ЕП е политически орган. Депутатите са структурирани в политически групи. Нормално е те да защитават политическите интереси на партиите си. Българските представители бяха много активни по отношение на резолюцията. Имаше много странна симбиоза между левицата и десницата".

Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" Красимир Богданов от "Обединени патриоти" във връзка с гласуването на евродепутатите по внесените поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България.

"Резолюцията реално е срещу България, защото нанася вреди на нашата идентичност. Бих могъл да използвам и по-тежка дума за тези хора, това са национални предатели", каза още Богданов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че решенията на ЕП са препоръчителни към момента и българската държава не е длъжна да се съобрази с тях.

"В момента ние получаваме едни предложения за резолюция, които хвърлят абсолютно несправедливи обвинения към България - че у нас има език на омразата и т.н. Ако един депутат споделя истината, това значи ли, че това е език на омразата? По отношение на ромската общност има изключително двоен стандарт от страна на ЕС. Опитът за вмешателство в изборното законодателство също е недопустим", каза още депутатът.

И изтъкна, че има ясно решение на Конституционния съд по въпроса за правата на хомосексуалните общности. Според него принципът на приемане на Истанбулската конвенция и проекторезолюцията е идентичен.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК