Грозни обиди в НС: Искат оставката на Иво Христов заради "инфантилно население"

ГЕРБ и БСП в нова словесна схватка

07.10.2020 | 14:02 Редактор: Юлия Христова

Спор и обиди в Народното събрание. ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов. Причината е изказването му, в което нарече българското население "инфантилно". 

"Преди 3 години Христов заяви, че 80% от българите са дебили. За нас това е недопустимо - народен представител, който според духа и буквата на Конституцията, е длъжен да представлява целия български народ", заяви в декларация Тома Биков.

"За вас неифантилни и недебилни са само онези български граждани, които са готови да ви припознаят като свое политическо представителство. Това политическо високомерие е една от причините да не сте в състояние да спечелите доверието на мнозинството от българските граждани. Подобни изказвания рушат не само доверието във вашата политическа сила, а и на цялото НС", каза още той.

Социалистите на свой ред пък атакуваха с изказване на Драгомир Стойнев: "Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи... Цитирам министър-председателя Бойко Борисов. Кой ще се извини за тези думи? Кой ще се извини, че премиерът е обграден с тъпанари и как бихме реагирали, когато председателят на парламента е проста кърджалийска гугутка. Това е казано от министър-председателя".

Напусналите парламентарната група на "БСП за България“ депутати пък оповестиха своя инициатива за промени в Изборния кодекс.

Предложението на независимите народни представители, назовали своята неформална група "Прогресивни социалисти", е свързано с преференциалния вот и предвижда отпадане на т. нар. бонус за водачите на листи. Този бонус предвижда гласовете на всички избиратели, които не са посочили преференция в изборната бюлетина, да се начисляват на първия в листата.

"Второто предложение е за отпадане на бариерата от 7% за валидност на вота на избирателите. Едновременно с това прецизираме Изборния кодекс в частта му за задължителното гласуване, съобразено със становище на Конституционния съд", посочи Красимир Янков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 3 години
Иво Христов правилно казва, че в България повечето са останали ***, *** и донякъде турци. По- умните и кадърни хора отидоха зад граница, заради по-добри доходи и т.н. тома Биков е една мутра в "бяла якичка". Този човек е само за затвора, заедно с неговите дружки. И това ще стане. Сигнализирай за неуместен коментар