Предотвратиха хомофобски сблъсък между тийнейджъри в Бургас

Част от тийнейджърите бяха отведени от полицаите

03.10.2020 | 19:42 Редактор: Георги Камарашев

Масовото присъствие на полиция предотврати очакван сблъсък между две групи тийнейджъри, които се събраха пред съдебната палата в Бургас. От двете страни на площада бяха младежи с различна сексуална ориентация и тийнейджъри, които не одобряват различните.

В социалните мрежи преди дни се появи предупреждение, че в 13 ч. днес се организира нападение над тийнейджъри с различна сексуалност. В същия час, на същото място от гей обществото организираха протест и призоваха за толерантност. 

Събралите се скейтъри пред съда, открито изразиха раздразнението си към проявата им и изгориха демонстративно раздадените им брошури, призоваващи за толерантност.

Част от тийнейджърите бяха отведени от полицаите, за да се предотврати насилие. 

"Имахме такава информация, но затова взехме мерки. Както виждате всичко е миро и тихо", заяви  комисар Неделчо Рачев от "Охранителна полиция".

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Диана
преди 3 години
Крайно време е държавата да излезе с категорично становище по въпроса за хомосексуалистите и то да влезе в закон. Като гледам тези тинейджъри в Бургас, проблемът е изглежда в нормалното за тинейджърите оригиналничене и стремеж да бъдат забелязани, да се противопоставят на ограниченията, но в случая младите не разбират какви ще са последиците и как съсипват живота си с абсолютни простотии. В подобни случаи толерирането им е абсолютно неправилно и е нужна активна външна намеса от обществото Сигнализирай за неуместен коментар