Радев: Модернизацията на въоръжените ни сили не е еднократен акт

Президентът удостои военнослужещи с висше офицерско звание

02.10.2020 | 13:55 Редактор: Ралица Братанова

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили - Румен Радев, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на церемония на "Дондуков" 2. Президентът отбеляза и важността на военновъздушните ни сили. 

Пагони на генерал-лейтенант получи досегашният командир на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, който стана заместник-началник на отбраната. С висше офицерско звание "генерал - майор" бяха удостоени бригаден генерал Димитър Петров, който вече е назначен за командир на Военновъздушните сили и бригаден генерал Стайко Прокопиев, който става директор на Щаба на отбраната.

Държавният глава връчи пагони на "бригаден генерал" на полк. Николай Русев, който става командир на Трета авиационна база. Звание получи и на началника на Националното военно училище "Васил Левски" полк. Иван Маламов

"Новите звания и назначения са и огромно задължение, защото вие поемате отговорни позиции в сложна геополитическа обстановка", заяви Радев.

Президентът отбеляза, че е настъпило решително време за военните ни сили, а започналата модернизация на армията не е еднократен акт. Радев настоя да се обърне внимание на изтребителната авиация и охраната на въздушното ни пространство.

Всички бяха единодушни, че трябва да се наблегне на военното образование и важността на военните училища, чиято отговорност е да привлекат и мотивират младите офицери.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК