МРРБ: Няма опасност жителите на Добрич и Шумен да останат без вода

Дълговете на двете ВиК дружества към "Енерго – Про Варна“ ще бъдат погасени

30.09.2020 | 10:51 Редактор: Юлия Христова
МРРБ: Няма опасност жителите на Добрич и Шумен да останат без вода

Няма опасност жителите на областите Добрич и Шумен да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към "Енерго – Про Варна“ ЕАД ще бъдат погасени. Ръководствата на "Българския ВиК холдинг“ ЕАД и електроразпределителното дружество постигнаха снощи споразумение за изчистване на задълженията до 9 октомври т.г. Това съобщиха от МРРБ.

"Енерго-Про Варна“ ЕАД пое ангажимент през този период да не въвежда в изпълнение графика за преустановяване на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен. А холдингът - да сключи договори с тях за отпускане на кредит за разплащане с "Енерго - Про Варна“ ЕАД. Задълженията на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. Същевременно цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост, пише "24 часа".

"Българският ВиК холдинг“ ЕАД беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестициите във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години