Острата реч на Караянчева в Лом предизвика вълна от реакции

Тя отправи послания към критиците на правителството

28.09.2020 | 18:48 Редактор: Ралица Братанова

Вълна от реакции след речта на Цвета Караянчева пред актива на партията в Лом. В нея председателя на Народното събрание посъветва хората, които не харесват пътищата и метрото направени от правителството на ГЕРБ - да ходят пеш. 

В един от най-бедните региони в страната Цвета Караянчева отправи остри послания към критиците на правителството.

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим", заяви тя.

Думите на председателя на Народното събрание, изречени пред активисти на ГЕРБ, предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи. Според музиканта и журналист Венци Мицов поведението на областния координатор на ГЕРБ в Кърджали е недопустимо.

Освен за думите Караянчева получава критики и за тона на говорене. Според политолога Стойчо Стойчев обаче агресивното говорене е световна тенденция, а целта е политиците да се приближат максимално до хората.

И допълва, че за Караянчева е трудно да изпъкне на политическата сцена при двама силно изразени лидери като Бойко Борисов и Румен Радев.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 0
v.voynov@mail.bg
преди 3 години
А с чии пари направихте магистралите, всичко което сте постигнали е с цената на обеднелия народ който чинно си плаща данаците.За заемите които изтеглихте и ще ги плащат и Нашите деца за това ли да Ви благодарим.Къде сме всред икономически развитите бивши соц. държави, какви са доходите ни, какъв е БВП на страната спрямо другите в ЕС?Ако добре сте управлявали нямаше да бягат нашите деца да учат и работят в чужбина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 16
Неплатен
преди 3 години
Браво Караянчева! Отново доказа силна позиция. Затова се нахвърлят срещу тебе. Ти си на върха и вярвам ще устоиш на вятъра! Сигнализирай за неуместен коментар