Частична карантина в габровско училище заради Ковид-19

16 от учителите дадоха положителни проби за коронавирус

28.09.2020 | 13:41 Редактор: Виктория Гетова

Над 20 хил. станаха случаите с Ковид-19 от началото на пандемията. Расте и броят и на учениците под карантина.

От днес учебният процес в габровското училище "Райчо Каролев" преминава частично онлайн. Причината - 16 преподаватели са дали положителни проби за коронавирус.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че 4 на 1000 паралелки са карантинирани в страната от началото на учебната година. Той увери, че обучението ще остане присъствено, а електронно ще се обучават само децата, които са имали контакт със заразени учители и съученици.

След като 16 учители от Габрово дадоха положителна проба за коронавирус в СУ "Райчо Каролев", само част от децата ще учат присъствено.

Най-малките няма да напускат класните стаи, а родителите ще трябва предварително да подготвят храна за тях, защото училищният стол и лавката няма да работят.

"За децата са осигурени три отделни входа - за първи, втори и трети клас, три отделни етажа. В паралелките са разделени по 10 ученици", обяви директорът на СУ "Райчо Каролев" д-р Богдан Андреев.

Всички останали класове ще учат дистанционно от днес до 9 октомври. Междувременно продължава тестването на непедагогическия персонал в училището.

"16 колеги са карантинирани, в добро състояние са, ще продължат да предават онлайн. Четвъри и дванадесети клас минават на онлайн обучение, както беше миналата година", заявиха още от ръководството на училището. Според педагозите учебният процес ще продължи без прекъсване.

Под карантина от днес са и три паралелки от СУ "Васил Левски" в Севлиево заради ученичка, която е дала положителна проба за Ковид-19.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК