Сценаристите на Слави Трифонов създадоха песен за протестите

Според тях целта на парчето не е да се превръща в химн на недоволството

22.09.2020 | 20:00 Редактор: Виктория Гетова

Едни говорят, други пеят, трети карат джип. В навечерието на поредния голям антиправителствен протест, наречен от организаторите Велико народно въстание 3, сценаристите от Шоуто на Слави създадоха нова песен.

"Тяхната песен е изпята, това дали е търсен ефект или не, няма особено значение. Това е нашият начин да покажем позицията си", коментира Филип Станев.

"Тази песен е като снимка от деня. И други направиха песни - рапъри, други певци, те са като прогнозата за времето от деня", заяви още Ивайло Вълчев.

Оригиналната музика е на легендарната сръбска рок група "Сребърни криле". А текстът е вдъхновен от продължаващите повече от два месеца протести.

Сценаристите обясниха, че песента е вид изразно средство, като целта й не е да се превръща в химн на антиправителствените протести. Според тях за всяка песен е важно да попадне на точното място в точния момент.

Екипът на Слави Трифонов тайно се надява да не им се налага да пишат нови песни.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 0
Йоанна
преди 3 години
То нее песен на Сребърни криле , а на Здравко Чолич : "Пусти пусти моду" и Сребрни криле са хърватска група, а не сръбска. Сигнализирай за неуместен коментар