Братя преплуваха и пробягаха 280 км за благородна кауза

Валентин и Теодор се включват в инциативата "Образование за всяко дете"

21.09.2020 | 20:30 Редактор: Виктория Гетова

Да пребориш собствените си възможности, но и да подкрепиш благородна кауза. Това мотивира Валентин Цветков да пробяга 280 км, а брат му Теодор - да преплува същото разстояние в рамките на седмица.

Общата цел на двамата братя е да се включат в инициативата "Образование за всяко дете".

"Беше уникално, много трудно, студено беше и вълнуващо, защото нашите приятели за миг не ни оставиха. Мислех си за много неща, но винаги си повтарях в главата – надежда за всяко дете", разказва единият от братята Теодор Цветков.

Трудности обаче не липсват, но това не успява да спре двамата младежи да постигнат целите си. Близки и приятели подкрепиха Теодор и Валентин. А момчетата вече планират следващите си инициативи.  

"Буквално след финиша ми цялата болка от краката ми изчезна и се чувствам удовлетворен, че помогнахме с каквото можем. Теаm Цветков продължава следващата година ще се завърне. Tази година имаме издаване на книга и може би едно мотивиращо послaние към хората, което ще предадем в края на годината", обясни още Валентин Цветков.  

С каузата, която подкрепиха двамата младежи ще бъде създадена образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК