Милена Славова: Получаваме упреци, защо не сме по площадите

Преди години, когато взехме страна, си изпатихме

21.09.2020 | 16:30 Редактор: Таня Харизанова

Милена Славова, дамата на българския рок, заяви в предаването „Опорни хора“, че се чувства между чука и наковалнята. „И аз имам гражданско мнение, но преди години, когато вземахме страна, си изпатихме. Бяхме използвани, употребени, сдъвкани, смачкани. Изкуството не трябва да се политизира. Нашата работа е да правим музика за всички. Получаваме непрекъснато упреци, защо не сме по площадите, разказва Милена. Точно затова не искам. Находих се и видях, че това, което се случи преди, сега не искам да се повтаря. Защото тогава политиците си свършиха тяхната работа, а нас ни сдъвкаха и изплюха. Не вярвам на никой вече. Който и да е на власт, трябва да мисли за народа. Който дойде на власт ще прави същите неща, след това пак ще има митинги и протести и т.н. Трябва да си знаем правата и да си ги търсим“, категорична е дамата на българския рок.

Колко голяма е силата на рока? „В момента има много млади музиканти, на които трябва да им се подава ръка. Правя за 10-та година фестивала „Силата на рока“. Тази година е десетото издание на Есенен национален рок фестивал за авторска песен. Заради Ковид-19 събитието ще се случи, но с рестрикции. Три месеца се събират песни на кандидатстващите, прослушват се, отсяват се, след това има финали в клуб, където се свири на живо. Финалът е на окончателния концерт. Тази година полуфиналите бяха само на закрити врата“, уточни организацията на рок-фестивала Милена Славова.

Много от младите музиканти заминават в чужбина. Мислят, че всичко им е поднесено на тепсия, но не е така, категорично заяви Милена Славова. Българските рок-музиканти са много по-добри, по-талантливи, по-технични и по-подготвени от, да кажем, професионалисти във Великобритания. Там съм правила кастинги за музиканти, свирила съм с различни групи, в много клубове. Така че, имам много точни впечатления.

Финалът е на 27 септември, неделя, на открито, в Борисовата градина, в Маймунарника.

Цялото интервю гледайте във видеото!