Карантинираха цяла паралелка и още 4-ма ученици в гимназията в Русе

От общинското ръководство призоваха да не се създава паника сред децата и родителите им

17.09.2020 | 22:07 Редактор: Георги Камарашев
Карантинираха цяла паралелка и още 4-ма ученици в гимназията в Русе

Още 4-ма ученици от Математическата гимназия в Русе са поставени под карантина, заедно с паралелката на заразения 16-годишен ученик. Те са от различни класове и са били контактни на момчето. 

От днес 26-те ученици от паралелката на заразеното момче са под 14-дневна домашна карантина. 

"От днес цялата организация е направена, паралелката преминава в обучение в електронна среда от разстояние. А всички останали си продължаваме по алгоритъма, който е определен за присъствената форма при спазване на всички изписквания. Класният ръководител, който е присъствал с тях по време на часа на класа, е бил с маска по време на часа и тестът му е отрицателен", обясни директорът Галина Бобева.

Освен паралелката от 11 клас, има и още 4 деца от други класове, които са били контактни със заразения младеж. При тях обучението ще е асинхронно. 

"Изведен е съответният клас 11 г от училището, изпратени са в РЗИ списъци на контактните лица. Извършено е продължително проветряване, почистване и дезинфекция. Осигурени са всички материали и предпазни средства, за да не избухне огнище на територията на училището", каза Енчо Енчев, зам.-кмет "Хуманитарни дейности".

А от общинското ръководство призоваха да не се създава паника сред децата и родителите им. 

Още едно заразено дете има в Русенско. Става дума за 10-годишно момче от гр. Сливо поле. То не е посещавало училище от началото на учебната година и е прието за лечение във Варненска болница.

Вижте повече в репортажа на 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК