69 ден: Думата беше дадена на младите, искат по-добро бъдеще

Протестиращи отново блокираха бул. "Цар Освободител"

15.09.2020 | 22:00 Редактор: Виктория Гетова

В 69-ия ден на антиправителствени протести демонстрантите тръгнаха на традиционното си шествие от Триъгълника на властта до Орлов мост, след като блокираха бул. "Цар Освободител".

Основната тема на трибуната на протеста бяха промените в Изборния кодекс, които приеха на второ четене от Правната комисия. Те бяха освирквани от протестиращите.

Утре организаторите на протеста ще внесат писмо до МВР, с което ще поискат проверка на действията на униформените служители по време на сблъсъците на 2 септември.

На старта на новата учебна година на недоволство, думата на протеста беше дадена на младите хора.  А те поискаха по-добро бъдеще, което започва от промяна в системата.

"Това, което аз искам,е България е да бъде наистина демократична държава, която подкрепя интелигентните хора", обяви един от протестиращите.

Един от младите хора на протестите е и Павел. По време на Великото народно въстание е един от задържаните, защото е носил водни пистолети в раницата си.

"За мое учудване полицаите ми казаха, че нямам право да нося водни пистолети и спрей и започнаха едни обаждания. Държаха ме в 1 РПУ общо около 5 часа. Целта ми беше чисто демонстративна - понеже полицията има водни оръдия и нас ни нарекоха мафия", разказва Павел Спасов.

По традиция от последните седмици на недоволство, и в тази организаторите на протеста прожектираха откъси от интервюта и цитати на представители на изпълнителната и законодателната власт върху фасадата на Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК